Apteekkipalvelut

annosjakelu

ANNOSJAKELU

Annosjakelu helpottaa lääkehoidon toteuttamista, kun käytössä on useita säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä. Palvelu soveltuu erityisen hyvin ikääntyvälle sekä henkilöille, joilla on vaikeuksia käsitellä lääkepakkauksia tai huolehtia lääkehoidon toteuttamisesta itsenäisesti.

Lue lisää

Annosjakelun asiakkaana saat lääkkeet pakattuna kerrallaan 2-4 viikon käyttöjaksolle. Kukin annospussi sisältää kaikki samalla kertaa otettavat lääkkeet. Jokaiseen lääkepussiin on merkitty nimesi, pussin lääkesisältö sekä annoksen ottamisajankohta.

Farmaseutti tarkistaa lääkityksen yhteensopivuuden ja huolehtii reseptien ajantasaisuudesta.

Annosjakelupalvelu vähentää usein myös lääkekustannuksia, sillä lääkkeet jaetaan aina suurimmista ja edullisimmista pakkauksista. Lääkitysmuutoksissa käyttämättömien lääkkeiden määrä vähenee, sillä yleensä kotona on enintään 2 viikon lääkkeet. Tämä mahdollistaa myös erilaiset hoitokokeilut.

Koneellinen annosjakelu toteutetaan yhteistyössä Pharmac Finland -annosjakeluyksikön kanssa. (www.pharmac.fi)

Pharmacin logo

Palvelu on maksullinen, lisätietoja saat apteekistamme.

Laakityksen_tarkistus_logo_teksti

LÄÄKITYKSEN TARKISTUS

Lääkityksen tarkistuspalvelussa selvitetään asiakkaan lääkityksen tämänhetkinen tilanne reseptitietojen, lääkelistan ja asiakkaan antamien tietojen perusteella.

Lue lisää

o Palvelu sopii asiakkaille, jotka haluavat tarkistaa lääkityksensä kokonaistilanteen: lääkityksen päällekkäisyydet, yhteensopimattomuudet, vanhuksille sopimattomat lääkkeet, haittavaikutukset, lääkeannokset ja annosteluajankohdat sekä Kela-korvattavuudet

o Aloitteen voi tehdä asiakas itse tai myös lähiomainen

o Palvelu on maksullinen, lisätietoja saat apteekistamme.

 

Lääkityksen tarkistuksen vaiheet:

o Asiakas toimittaa listan käytössä olevista reseptilääkkeistä sekä itsehoitovalmisteita, mukaan lukien luontaistuotteet

o Proviisori tai farmaseutti tarkistaa lääkityksen käyttäen apuna useita lääketietokantoja

o Asiakas saa tarkistuksesta kirjallisen raportin, joka käydään läpi tarkistuksen tehneen proviisorin tai farmaseutin kanssa ja tarvittaessa otetaan yhteyttä lääkäriin

LÄÄKEHOIDON ARVIOINTI

Lääkehoidon arvioinnissa tarkistetaan asiakkaan ajantasainen
lääkityslista, lääkkeiden yhteisvaikutukset ja mahdolliset
päällekkäisyydet reseptien ja muun olennaisen asiakastiedon
perusteella.

Lue lisää

Lääkehoidon arvioinnissa tärkeänä osana asiakkaan
haastattelu, jolloin lääkehoitoon liittyvät huolet ja ongelmakohdat
käydään läpi farmaseuttisen asiantuntijan kanssa sekä pyritään
löytämään niihin ratkaisut.

Lääkehoidon arvioinnista laaditaan kirjallinen raportti, joka annetaan
asiakkaalle. Lisäksi asiakas saa ajantasaisen lääkityslistan, joka
sisältää tiedon niin reseptilääkkeistä kuin itsehoidon tuotteista
sekä lääkehoidon tavoitteet. Raporttiin on myös kirjattu asiakkaan
lääkityksessä havaitut huomiot, joista olisi hyvä keskustella
lääkärin kanssa. Apteekki voi myös tarvittaessa olla yhteydessä
hoitavaan lääkäriin mahdollisista lääkemuutoksista.

Lääkehoidon arviointi toteutetaan viikon kuluessa siitä, kun olemme
saaneet apteekkiin tarvittavat suostumukset ja tiedot asiakkaan
tämänhetkisestä lääkityksestä.

Palvelu sopii asiakkaille, jotka käyttävät useita eri lääkkeitä
samanaikaisesti, ja he haluavat tarkistaa lääkityksensä
kokonaistilanteen yhdessä farmaseuttisen asiantuntijan kanssa.
Aloitteen voi tehdä asiakas itse tai lähiomainen.

Palvelu on maksullinen, lisätietoja saat apteekistamme.

APTEEKKITUOTTEIDEN KOTIINKULJETUS

Jos apteekissa asiointi on hankalaa, toimitamme apteekkiostoksesi suoraan kotiin. Maksullisesta kotiinkuljetuspalvelustamme saat tarkempaa tietoa apteekista.

KOSMETOLOGIN NEUVONTAPALVELU

Asiantunteva kosmetologimme auttaa sinulle sopivien ihonhoitotuotteiden valinnassa. Kosmetologi on paikalla arkipäivisin. Valikoimastamme löytyy muun muassa seuraavat kosmetiikkamerkit: Vichy, La Roche Posay, Louis Widmer, Avene ja Lierac.

Kanta-tunnus

RESEPTIEN UUSIMINEN

Välitämme sähköiset reseptinne uusittavaksi omalle terveysasemallenne. Reseptien sähköinen uusimispyyntö koskee pääsääntöisesti säännöllisiä, jatkuvassa käytössä olevia lääkkeitä. Kuuriluontoisesti käytettävien lääkkeiden reseptien uusinta vaatii useimmiten lääkärissä käyntiä. Palvelu on kanta-asiakkaille maksuton (muulloin 2 € / resepti).

pexels-photo-163944

KÄYTTÄMÄTTÖMIEN LÄÄKKEIDEN VASTAANOTTO

Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin. Huomaattehan, että ravintolisät ja vitamiinit eivät ole lääkejätettä ja ne voidaan hävittää sekajätteenä.

Lue lisää

Palauta lääkejäte näin:

 • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
 • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
 • Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
 • Palauta nestemäiset aineet, voiteet ja lääkeaerosolit alkuperäispakkauksissa erillisessä muovipussissa.
 • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
 • Palauta sytostaattia sisältävät lääkejätteet (syövän hoidossa käytettävät lääkkeet ja esim. metotreksaattia sisältävät valmisteet) erillisessä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan.
 • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopea-kuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
 • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
 • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.)

LÄÄKEVALMISTUS

Suurin osa lääkevalmisteista on lääketehtaissa valmistettuja, mutta joskus lääkäri voi määrätä apteekissa valmistettavan ex tempore -valmisteen. Tilaamme apteekissa valmistettavat valmisteet tarvittaessa yhteistyöapteekistamme. Toimitusaika on noin 2 työpäivää.

ASIAKASLEHTI

ApteekkiNyt-asiakaslehtemme on kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä, ajankohtaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aiheita käsittelevä lehti. Lehti jaetaan postin mukana lähialueelle. Ilmainen lehti on myös noudettavissa apteekistamme. Lehti on saatavilla myös kokonaan ruotsinkielisenä.

KANTA-ASIAKKUUS

Munkkiniemen apteekin kanta-asiakkuuden edut

 • Maksuton eReseptien uusinta
 • Ostohyvitysalennus vapaan kaupan tuotteista

TERVEYDENHUOLLON VARMENNEKORTTIEN REKISTERÖINTI

Apteekkimme toimii terveydenhuollon varmennekorttien rekisteröintipisteenä. Voit tilata kauttamme uuden varmennekortin vanhentuneen, rikkoutuneen tai kadonneen kortin tilalle tai esimerkiksi nimen tai ammattinimekkeen vaihtuessa. Rekisteröimme myös tilapäisiä varakortteja, jotka voi ottaa käyttöön välittömästi. Ilmoitathan tulostasi etukäteen. Korttia tilatessa mukana tulee olla virallinen poliisin myöntämä henkilöllisyystodistus tai passi. Varmennekorttien tilaaminen on maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 40 € (sis. alv). Farmasian opiskelijoille hinta on 20 € (sis. alv).